Pasta con radicchio e guanciale#
2025. december 12.#

Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók#
- 160 g rövid tészta
- 150 g radicchio
- 60 g guanciale
- 4 ek. ricotta
- 25 g dió
- 1 kis hagyma fele
- só
- bors
Elkészítése#
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A szalonnát kockázzuk fel, és egy serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg.
Közben vágjuk apróra a hagymát. Ha a víz már forr, tegyük fel főni a tésztát.
Ha szalonna lepirult, szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. Adjuk a zsírhoz a hagymát, és mérsékelt lángon 5 percig pirítsuk. Közben vágjuk kb. 1 cm-es csíkokra a radicchiót. Ha a hagyma már lepirult, adjuk hozzá a radicchiót és közepes erősségen pirítsuk tovább.
Közben vágjuk apróra a diót. Ha tészta megfőtt, szedjük a radicchióra és adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. 1–2 percig együtt pirítsuk, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a ricottát. Ha szükséges, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is. Borsozzuk, és ha szükséges sózzuk.
A végén keverjük bele a szalonna és a dió nagyobbik részét. Keverjük össze, és a tányérra szedve díszítsük a félretett dióval és szalonnával.