Pasta con radicchio e guanciale#

2025. december 12.#

Tészta radicchióval és guancialéval

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók#

  • 160 g rövid tészta
  • 150 g radicchio
  • 60 g guanciale
  • 4 ek. ricotta
  • 25 g dió
  • 1 kis hagyma fele
  • bors

Elkészítése#

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A szalonnát kockázzuk fel, és egy serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg.

Közben vágjuk apróra a hagymát. Ha a víz már forr, tegyük fel főni a tésztát.

Ha szalonna lepirult, szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. Adjuk a zsírhoz a hagymát, és mérsékelt lángon 5 percig pirítsuk. Közben vágjuk kb. 1 cm-es csíkokra a radicchiót. Ha a hagyma már lepirult, adjuk hozzá a radicchiót és közepes erősségen pirítsuk tovább.

Közben vágjuk apróra a diót. Ha tészta megfőtt, szedjük a radicchióra és adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. 1–2 percig együtt pirítsuk, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a ricottát. Ha szükséges, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is. Borsozzuk, és ha szükséges sózzuk.

A végén keverjük bele a szalonna és a dió nagyobbik részét. Keverjük össze, és a tányérra szedve díszítsük a félretett dióval és szalonnával.