Zuppa di pak choi#

2018. december 15.#

Pak choi leves

Pak choi, vagy bok choy. Angolul és olaszul kínai káposztának is nevezik (chinese cabbage, cavolo cinese).

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók#

  • 4 db. pak choi
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. kurkuma
  • 2 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 1 citrom leve
  • friss koriander
  • 2 doboz kókusztej
  • 250 ml zöldségalaplé
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • szárított, morzsolt csilipaprika

Elkészítése#

Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat, és egy másik edényben a zöldségalaplevet.

Közben vágjuk apróra a hagymát. A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A gyömbért reszeljük le. Adjuk ezeket az olajhoz, szórjuk meg a kurkumával és közepes erősségen pirítsuk 4-5 percig.

Közben vágjuk csíkokra a pak choi-t. Adjuk a hagymás alaphoz, öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével. Sózzuk, és a forrástól számítva 6-10 percig főzzük.

A pak choi nagyon gyorsan megpuhul, így inkább arra várunk, hogy a lé kicsit sűrűbb, krémesebb legyen.

A végén adjuk hozzá a citromlevet, a felaprított koriandert, és ha szükséges sózzuk.

Tálaláskor a tányéron szórjuk meg egy kevés csilipaprikával.

Megjegyzés

  • Zöldségalaplé helyett húsalaplét is használhatunk.
  • Koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatjuk.
  • Csilipaprika helyett frissen őrölt borsot is szórhatunk rá a végén.