Taccole al pomodoro#

2020. április 29.#

Cukorborsó paradicsommal

Tavaszi köret, fogyaszthatjuk csirkével, hallal vagy bármilyen frissensülttel.

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók#

  • 250 g cukorborsó
  • 125 g cherry paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csilipaprika (elhagyható)
  • bors

Elkészítése#

Tegyük fel melegedni a cukorborsó főzővizét. Közben mossuk meg, és tisztítsuk meg a cukorborsót.

A forrásban lévő vizet sózzuk, és 10 percig főzzük a cukorborsót. A paradicsomokat vágjuk félbe, vagy negyedeljük. A fokhagymagerezdet pucoljuk meg.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Adjuk az olajhoz a fokhagymagerezdet és a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk, és 5 percig közepes erősségen főzzük.

Ha a borsó megpuhult, csepegtessük le, és adjuk a paradicsomhoz. 2 percig együtt főzzük.

Szedjük tányérra, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és adjuk mellé a húst is.