Spaghetti alla gricia#

2021. január 18.#

Spaghetti alla gricia

A Spaghetti all’Amatriciana őse. Még a paradicsom és a paprika előtti időkből származik.

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók#

  • 200 g spagetti
  • 120 g guanciale szalonna
  • pecorino sajt
  • bors

Elkészítése#

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk csíkokra a szalonnát. Reszeljük le a sajtot.

Tegyük fel főni a tésztát. Közben egy serpenyőben, nagy lángon olvasszuk ki a szalonna zsírját. Mikor már kapott egy kis barnás színt, mérsékeljük a tűzet, és adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a szalonnás alapra, és egy kevés főzőviz hozzáadásával, együtt pirítsuk kb. 1 percig. Szórjuk meg frissen őrölt borssal és pecorino sajttal. Keverjük össze.

Szedjük tányérra, és a tetejét szórjuk meg pecorino sajttal.