Pasta con fagioli e ‘Nduja#

2018. október 20.#

Tészta babbal és ’ndujával

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók#

  • 320 g rövid tészta
  • 240 g főtt tarkabab
  • 80 g ‘Nduja
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 4 ek. reszelt pecorino sajt
  • 1/2 kk. őrölt édeskömény
  • 8-10 szem édeskömény
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése#

Tegyük fel melegedni a tészta főzővízét. Egy edényben melegítsük meg az olajat. Közben vágjuk kockára a hagymát.

Adjuk a hagymát az édesköménnyel együtt az olajhoz, és 2 percig pirítsuk, majd morzsoljuk bele az ’nduját. Közepes erősségen addig főzzük, amíg a ’nduja szét nem fő. Ezután adjuk hozzá a babot, valamint egy merőkanállal a tészta főzővizéből, és mérsékelt tűzön, fedő alatt főzzük.

Közben tegyük fel főni a tésztát. Ha a tészta megfőtt, szedjük a babos alapra. Öntsük fel egy merőkanál főzővízzel, és két percig fedő nélkül főzzük. Ha szükséges, sózzuk.

Tálaláskor, a tányéron, szórjuk meg pecorino sajttal.