Insalata fredda di lenticchie con pomodorini#

2020. augusztus 22.#

Lencsesaláta koktélparadicsommal

Második fogás vagy vacsora is lehet. Kisebb adagban készítve előételként is fogyaszthatjuk.

Elkészítési idő: 60 + 5 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók#

  • 180 g lencse
  • 8–10 koktélparadicsom
  • 2–3 salátalevél
  • 4–5 bazsalikomlevél
  • 2 babérlevél
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 tk. balzsamecet
  • bors

Elkészítése#

A megtisztított és megmosott lencsét, a két babérlevél társaságában tegyük fel főni. A forrástól számított 30 percig főzzük. Ekkor egy kevés sóval sózzuk, és 5–10 percig főzzük még. Ha megpuhult, szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

A paradicsomokat mérettől függően vágjuk 4 vagy 8 részre. A salátaleveleket tépkedjük apróra. Az olajat és a balzsamecetet sózzuk, és keverjük össze az öntetet.

Adjuk a paradicsomot és a salátalevelet a lencséhez. Öntsük rá az öntetet, és alaposan keverjük össze.

A tányéron tépkedjük rá a bazsalikomot, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.