Insalata di topinambur 2#

2025. december 16.#

Csicsókasaláta 2

A korábbi változat kicsit módosított, egyszerűsített kiadása.

Fogyaszthatjuk önállóan, sült húsok mellé, esetleg sonka vagy kolbász mellé.

Elkészítési idő: 10 + 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók#

  • 400 g csicsóka
  • 80 g sárgarépa
  • 4 ek. majonéz
  • 2 tk. mustár
  • 1 citrom leve
  • bors

Elkészítése#

A majonézt, a mustárt, a frissen őrölt borsot és a citromlevet alaposan keverjük össze.

A sárgarépát és a csicsókát vágjuk 1–2 mm vékony szeletekre, majd csíkokra. Keverjük az öntetbe a felcsíkozott zöldségeket. Fóliával letakarva legalább 30 percre tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt sózzuk, de csak óvatosan, mert a mustár sós.

Megjegyzés

  • Ha nem azonnal használjuk fel a felcsíkozott csicsókát, akkor a felhasználásig tegyük citromos vízbe, mert különben gyorsan megbarnul.