Insalata di topinambur 2#
2025. december 16.#

A korábbi változat kicsit módosított, egyszerűsített kiadása.
Fogyaszthatjuk önállóan, sült húsok mellé, esetleg sonka vagy kolbász mellé.
Elkészítési idő: 10 + 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók#
- 400 g csicsóka
- 80 g sárgarépa
- 4 ek. majonéz
- 2 tk. mustár
- 1 citrom leve
- só
- bors
Elkészítése#
A majonézt, a mustárt, a frissen őrölt borsot és a citromlevet alaposan keverjük össze.
A sárgarépát és a csicsókát vágjuk 1–2 mm vékony szeletekre, majd csíkokra. Keverjük az öntetbe a felcsíkozott zöldségeket. Fóliával letakarva legalább 30 percre tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt sózzuk, de csak óvatosan, mert a mustár sós.
Megjegyzés
- Ha nem azonnal használjuk fel a felcsíkozott csicsókát, akkor a felhasználásig tegyük citromos vízbe, mert különben gyorsan megbarnul.