Crostini con pesto di melanzane#

2025. május 1.#

Pirítós padlizsán pestoval

Elkészítési idő: 25 + 20 perc

Adag: 6–8 fő

Hozzávalók#

  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5–6 gerezd dió
  • 10–15 bazsalikomlevél
  • 1 tk. mustár
  • bors
  • kenyér
  • olajban eltett szárított paradicsom
  • mozzarella

Elkészítése#

A padlizsánt mossuk meg, majd egy kés hegyével szurkáljuk meg. Forró levegős sütőben 180 fokon 25 percig főzzük.

Hagyjuk egy kicsit hűlni, hámozzuk meg és tegyük egy tésztaszűrőbe, hogy a leve kicsöpögjön.

Tegyük a botmixer poharába, adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, a diót. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá a mustárt, valamint 3–4 evőkanállal a szárított paradicsom olajából. Tépkedjük bele a bazsalikomleveleket. Mixeljük krémese a keveréket.

Közben az előmelegített forrólevegős sütőben pirítsuk meg a kenyérszeleteket.

Kenjük meg a pirított kenyereket a padlizsán pestoval, majd rakjuk rá a vékony csíkokra vágott szárított paradicsomot, és a feldarabolt mozzarellát.