Crostini con pesto di melanzane#
2025. május 1.#

Elkészítési idő: 25 + 20 perc
Adag: 6–8 fő
Hozzávalók#
- 2 közepes méretű padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 5–6 gerezd dió
- 10–15 bazsalikomlevél
- 1 tk. mustár
- só
- bors
- kenyér
- olajban eltett szárított paradicsom
- mozzarella
Elkészítése#
A padlizsánt mossuk meg, majd egy kés hegyével szurkáljuk meg. Forró levegős sütőben 180 fokon 25 percig főzzük.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, hámozzuk meg és tegyük egy tésztaszűrőbe, hogy a leve kicsöpögjön.
Tegyük a botmixer poharába, adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, a diót. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá a mustárt, valamint 3–4 evőkanállal a szárított paradicsom olajából. Tépkedjük bele a bazsalikomleveleket. Mixeljük krémese a keveréket.
Közben az előmelegített forrólevegős sütőben pirítsuk meg a kenyérszeleteket.
Kenjük meg a pirított kenyereket a padlizsán pestoval, majd rakjuk rá a vékony csíkokra vágott szárított paradicsomot, és a feldarabolt mozzarellát.