Kihagyás

Kelkáposztaleves krumplival, kuktában

Zuppa di verza e patate in pentola a pressione

2023. június 3.

Zuppa di verza e patate in pentola a pressione

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 350 g kelkáposzta
  • 250 g burgonya
  • 1/2 sárgarépa
  • 1/2 szárzeller
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 600 g zöldségalaplé
  • 2 ek. reszelt parmezán (elhagyható)
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

A külső 3-4 kelkáposztalevél vastag részét vágjuk ki, a többinél meghagyhatjuk. Vágjuk kb. 1 cm-es csíkokra a kelkáposztát. Vágjuk apróra a sárgarépát, szárzellert és a vöröshagymát.

A kuktát tegyük fel a tűzre, és melegítsük fel az olajat. Ha elektromos kuktánk van, akkor pirítás üzemmódban melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a szárzeller, sárgarépa és vöröshagyma keveréket, valamint a fokhagymagerezdet. Pirítsuk 10 percig.

Közben hámozzuk meg és kockázzuk fel a krumplit. Távolítsuk el a fokhagymagerezdet és adjuk a krumplit, valamint a felcsíkozott kelkáposztát az alaphoz. Öntsük fel az alaplével. Nem fogja teljesen ellepni, de a káposzta össze fog esni főzés közben, így lesz alatta elég folyadék. Sózzuk és szórjuk meg egy kevés borssal.

Zárjuk le az edényt, és a fütyülés után még 10 percig főzzük. Az idő letelte után húzzuk le a tűzről a kuktát. Ha elektromos kuktánk van, hagyjuk melegen tartás üzemmódban. Pihentessük 15 percig, és csak utána nyissuk fel a kuktát.

Ha szükséges sózzuk. Tálalás után, a tányéron szórjuk meg parmezánnal és frissen őrölt borssal.

Megjegyzés

  • Ha van a hűtőben egy kevés sonka- vagy szalonnabőr, akkor azt is belefőzhetjük. Ugyanígy járhatunk el a parmezánhéjjal is.

Hozzászólások