Kihagyás

Zöldborsóleves burgonyával

Zuppa di piselli e patate

2020. április 22.

Zuppa di piselli e patate

Friss zöldborsóval is készíthetjük.

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 200 g fagyasztott zöldborsó
  • 250 g burgonya
  • 50 g füstölt bacon
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • szurokfű
  • bazsalikomlevél
  • csilipaprika (elhagyható)
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy edényben melegítsük meg az olajat.

Csíkozzuk fel a bacon szalonnát, majd adjuk az olajhoz, és élénk tűzön pirítsuk meg egy kicsit. Közben kockázzuk fel a vöröshagymát.

Adjuk a vöröshagymát és a csilit a bacon szalonnához. Hámozzuk meg, és kockázzuk fel a burgonyát. Ha a hagyma már üveges lett, adjuk hozzá a burgonyát, szórjuk meg az szurokfűvel, és 2-3 percig együtt pirítsuk. Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le.

Végül keverjük bele a zöldborsót. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Félrehúzott fedő alatt, közepes erősségen addig főzzük, amíg a zöldborsó megpuhul. Amikor még kb. 5 perc van hátra a fővésből, kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk. Ha túl sok folyadék van még rajta, akkor fedő nélkül főzzük tovább.

Tálalás előtt tépkedjük bele a bazsalikomleveleket. A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások