Zöldborsóleves burgonyával¶
Zuppa di piselli e patate¶
2020. április 22.
Friss zöldborsóval is készíthetjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 250 g burgonya
- 50 g füstölt bacon
- 1 kisebb vöröshagyma fele
- 600 ml zöldségalaplé
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- szurokfű
- bazsalikomlevél
- csilipaprika (elhagyható)
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy edényben melegítsük meg az olajat.
Csíkozzuk fel a bacon szalonnát, majd adjuk az olajhoz, és élénk tűzön pirítsuk meg egy kicsit. Közben kockázzuk fel a vöröshagymát.
Adjuk a vöröshagymát és a csilit a bacon szalonnához. Hámozzuk meg, és kockázzuk fel a burgonyát. Ha a hagyma már üveges lett, adjuk hozzá a burgonyát, szórjuk meg az szurokfűvel, és 2-3 percig együtt pirítsuk. Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le.
Végül keverjük bele a zöldborsót. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Félrehúzott fedő alatt, közepes erősségen addig főzzük, amíg a zöldborsó megpuhul. Amikor még kb. 5 perc van hátra a fővésből, kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk. Ha túl sok folyadék van még rajta, akkor fedő nélkül főzzük tovább.
Tálalás előtt tépkedjük bele a bazsalikomleveleket. A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.