Kihagyás

Krumplileves

Zuppa di patate

2020. február 28.

Zuppa di patate

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 400 g krumpli
  • 1/2 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 400-600 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 tk. szurokfű
  • 6-8 bazsalikomlevél
  • csilipaprika ízlés szerint (elhagyható)
  • bors

Elkészítése

Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat. A sárgarépát, a zellerszárat és a vöröshagymát mixerben vágjuk apróra. A felaprított zöldséget adjuk az olajhoz. Ha csípősen akarjuk elkészíteni, tegyük bele az összevágott csilit is. 10 percig lassú tűzön főzzük.

Közben hámozzuk meg a burgonyát, és kockázzuk fel. Adjuk az alaphoz a burgonyát, szórjuk meg szurokfűvel, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi éppen ellepi.

Fedő alatt élénk tűzön főzzük, amíg az alaplé fel nem forr. Ekkor vegyük le a fedőt, és kicsit mérsékeljük a tűzet. De csak annyira, hogy továbbra is gyöngyözzön a folyadék.

Főzzük puhára a krumplit. Mérettől függően 15-20 perc. Arra figyeljünk, hogy a krumpli ne főjön szét. A zöldséges alap fogja besűríteni a levet. Néhány perccel a vége előtt sózzuk és borsozzuk.

Tálalás előtt tépkedjük bele a bazsalikomlevelet, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

  • Tálalás után szórhatunk rá reszelt parmezánt is.

Hozzászólások