Pak choi leves¶
Zuppa di pak choi¶
2018. december 15.
Pak choi, vagy bok choy. Angolul és olaszul kínai káposztának is nevezik (chinese cabbage, cavolo cinese).
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 4 db. pak choi
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. kurkuma
- 2 ek. frissen reszelt gyömbér
- 1 citrom leve
- friss koriander
- 2 doboz kókusztej
- 250 ml zöldségalaplé
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- szárított, morzsolt csilipaprika
Elkészítése¶
Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat, és egy másik edényben a zöldségalaplevet.
Közben vágjuk apróra a hagymát. A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A gyömbért reszeljük le. Adjuk ezeket az olajhoz, szórjuk meg a kurkumával és közepes erősségen pirítsuk 4-5 percig.
Közben vágjuk csíkokra a pak choi-t. Adjuk a hagymás alaphoz, öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével. Sózzuk, és a forrástól számítva 6-10 percig főzzük.
A pak choi nagyon gyorsan megpuhul, így inkább arra várunk, hogy a lé kicsit sűrűbb, krémesebb legyen.
A végén adjuk hozzá a citromlevet, a felaprított koriandert, és ha szükséges sózzuk.
Tálaláskor a tányéron szórjuk meg egy kevés csilipaprikával.
Megjegyzés
- Zöldségalaplé helyett húsalaplét is használhatunk.
- Koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatjuk.
- Csilipaprika helyett frissen őrölt borsot is szórhatunk rá a végén.