Kihagyás

Pak choi leves

Zuppa di pak choi

2018. december 15.

Zuppa di pak choi

Pak choi, vagy bok choy. Angolul és olaszul kínai káposztának is nevezik (chinese cabbage, cavolo cinese).

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 4 db. pak choi
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. kurkuma
  • 2 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 1 citrom leve
  • friss koriander
  • 2 doboz kókusztej
  • 250 ml zöldségalaplé
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • szárított, morzsolt csilipaprika

Elkészítése

Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat, és egy másik edényben a zöldségalaplevet.

Közben vágjuk apróra a hagymát. A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A gyömbért reszeljük le. Adjuk ezeket az olajhoz, szórjuk meg a kurkumával és közepes erősségen pirítsuk 4-5 percig.

Közben vágjuk csíkokra a pak choi-t. Adjuk a hagymás alaphoz, öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével. Sózzuk, és a forrástól számítva 6-10 percig főzzük.

A pak choi nagyon gyorsan megpuhul, így inkább arra várunk, hogy a lé kicsit sűrűbb, krémesebb legyen.

A végén adjuk hozzá a citromlevet, a felaprított koriandert, és ha szükséges sózzuk.

Tálaláskor a tányéron szórjuk meg egy kevés csilipaprikával.

Megjegyzés

  • Zöldségalaplé helyett húsalaplét is használhatunk.
  • Koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatjuk.
  • Csilipaprika helyett frissen őrölt borsot is szórhatunk rá a végén.

Hozzászólások