Lencse kolbásszal¶
Zuppa di lenticchie e salsiccia¶
2022. június 10.
Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 125 g lencse
- 150 g kolbász
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 zellerszár
- 1/2 vöröshagyma
- 2–3 zsályalevél
- 2 babérlevél
- 200 g passzírozott paradicsom
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Áztassuk be a lencsét 1–2 órával korábban. Aprítsuk fel a sárgarépát, a zellert és a vöröshagymát.
Egy edényben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a felaprított zöldséget, és közepes erősségen főzzük 5–10 percig. Szűrjük le a lencsét és adjuk az alaphoz. Öntsük fel a passzírozott paradicsommal, keverjük bele a babérleveleket és a felaprított zsályaleveleket. Öntsünk rá egy kevés vizet.
Fedő alatt, közepes erősségen főzzük 25-30 percig. Ha közben besűrűsödne, adjunk hozzá egy kevés forró vizet.
Ha a lencse megpuhult, adjuk hozzá a kolbászt és sózzuk. A kolbász vastagságától függően 10–15 percig főzzük. Tálalás előtt szórjuk meg frissen őrölt borssal.