Kihagyás

Lencse kolbásszal

Zuppa di lenticchie e salsiccia

2022. június 10.

Zuppa di lenticchie e salsiccia

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 125 g lencse
  • 150 g kolbász
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2–3 zsályalevél
  • 2 babérlevél
  • 200 g passzírozott paradicsom
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Áztassuk be a lencsét 1–2 órával korábban. Aprítsuk fel a sárgarépát, a zellert és a vöröshagymát.

Egy edényben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a felaprított zöldséget, és közepes erősségen főzzük 5–10 percig. Szűrjük le a lencsét és adjuk az alaphoz. Öntsük fel a passzírozott paradicsommal, keverjük bele a babérleveleket és a felaprított zsályaleveleket. Öntsünk rá egy kevés vizet.

Fedő alatt, közepes erősségen főzzük 25-30 percig. Ha közben besűrűsödne, adjunk hozzá egy kevés forró vizet.

Ha a lencse megpuhult, adjuk hozzá a kolbászt és sózzuk. A kolbász vastagságától függően 10–15 percig főzzük. Tálalás előtt szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások