Lencseleves burgonyával¶
Zuppa di lenticchie e patate¶
2020. március 25.
Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 125 g lencse
- 250 g burgonya
- 1 sárgarépa
- 1 zellerszár (elhagyható)
- 50 ml passzírozott paradicsom
- 4-5 cherry paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tisztítsuk meg a lencsét, és egy órára áztassuk be.
Tegyük fel főni a lencsét 600 ml vízzel. A forrástól számítva harminc percig közepes erősségen főzzük.
Közben kockázzuk fel a burgonyát, a sárgarépát és a zellerszárat.
30 perc után adjuk a felkockázott zöldséget a lencséhez. Sózzuk, és adjuk hozzá az olívaolajat. Ha csípősen szeretnénk, adjuk hozzá a csilit is. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot. Ha van, adjuk hozzá a cherry paradicsomot.
Fedő alatt főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal, és ha szükséges, sózzuk.
Tálaláskor, a tányéron locsoljuk meg egy kevés extra szűz olívaolajjal.