Kihagyás

Lencseleves burgonyával

Zuppa di lenticchie e patate

2020. március 25.

Zuppa di lenticchie e patate

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 125 g lencse
  • 250 g burgonya
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár (elhagyható)
  • 50 ml passzírozott paradicsom
  • 4-5 cherry paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tisztítsuk meg a lencsét, és egy órára áztassuk be.

Tegyük fel főni a lencsét 600 ml vízzel. A forrástól számítva harminc percig közepes erősségen főzzük.

Közben kockázzuk fel a burgonyát, a sárgarépát és a zellerszárat.

30 perc után adjuk a felkockázott zöldséget a lencséhez. Sózzuk, és adjuk hozzá az olívaolajat. Ha csípősen szeretnénk, adjuk hozzá a csilit is. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot. Ha van, adjuk hozzá a cherry paradicsomot.

Fedő alatt főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal, és ha szükséges, sózzuk.

Tálaláskor, a tányéron locsoljuk meg egy kevés extra szűz olívaolajjal.

Hozzászólások