Kihagyás

Gombaleves krumplival

Zuppa di funghi e patate

2024. december 19.

Zuppa di funghi e patate

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 250 g portobello vagy csiperke gomba
  • 250 g krumpli
  • 500–600 ml zöldség alaplé
  • 1/4 sárgarépa
  • 1/4 zellerszár
  • 1/4 vöröshagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • borsikafű
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítése

Vágjuk nem túl apróra a sárgarépát, a zellerszárat és vöröshagymát. Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat. Mikor meleg, adjuk hozzá feldarabolt zöldséget. Morzsoljuk bele a kakukkfüvet és a borsikafüvet Kis lángon kb. 10 percig pirítsuk.

Közben tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk kb. 1 cm-es darabokra. Adjuk a gombát a zöldséges alaphoz, sózzuk és közepes erősségen főzzük, amíg a leve el nem fő. Tegyük fele melegedni az alaplevet.

Közben tisztítsuk meg a burgonyát és vágjuk nagyjából akkora darabokra, mint a gombát vágtuk.

Mikor a gomba zsírjára pirult, adjuk hozzá a krumplit, és szedjünk rá annyi alaplevet, amennyi ellepi. Ha szükséges sózzuk, és közepes erősségen főzzük 10–12 percig, amíg a krumpli meg nem pirul.

Tálaláskor a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások