Kihagyás

Csicseriborsó leves burgonyával

Zuppa di ceci e patate

2018. március 18.

Zuppa di ceci e patate

Hideg téli napokon egy tápláló étel.

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 500 g főtt csicseriborsó
  • 400 g burgonya
  • 1 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,2 l zöldségalaplé
  • 1 rozmaring ág
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat. A sárgarépát, a fokhagymát és a vöröshagymát mixeljük apróra, majd adjuk az olajhoz a paradicsomsűrítménnyel együtt. Lassú tűzön 10 percig pirítsuk. Időnként keverjük meg.

Közben hámozzuk meg, és vágjuk apró kockára a burgonyát, valamint vágjuk apróra a rozmaringot.

Adjuk a zöldség alaphoz a burgonyát, a csicseriborsó és a rozmaringot. 1–2 perc pirítás után öntsük fel az alaplével. Sózzuk, forraljuk fel, és fedő alatt, közepes erősségen főzzük, amíg a burgonya meg nem fő.

Ha burgonya megfőtt, szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Ha parmezánnal fogyasztjuk, akkor a tányéron szórjuk rá a parmezánt.

Megjegyzés

  • Ha szárított csicseriborsóból készítjük, akkor 200-220 grammot legalább 12 órán keresztül áztassunk hideg vízben. Utána főzzük puhára enyhén sós vízben, 2–3 babérlevél társaságában.

Hozzászólások