Kihagyás

Káposztaleves krumplival és csicseriborsóval

Zuppa di cavolo cappuccio, patate e ceci

2020. június 5.

Zuppa di cavolo cappuccio, patate e ceci

Az édesköménymagtól ánizsos ízt kap, és ettől lesz különleges ez a leves. Ha köménymagot, vagy római köménymagot használsz, akkor az már egy másik étel lesz.

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 2–3 fő

Hozzávalók

  • 250 g fejes káposzta
  • 200 g krumpli
  • 150 g főtt csicseriborsó
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. édesköménymag
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. Az édesköményt mozsárban törjük össze, de ne túl apróra. Vágjuk kis kockákra a burgonyát. Közben egy fazékban tegyük fel melegedni az olajat, illetve forraljunk fel 800 ml vizet.

Adjuk az olajhoz a vöröshagymát, valamint az édesköménymag 2/3-át, és kis tűzön 4 percig főzzük. Adjuk hozzá a fokhagymát, és újabb 1 percig főzzük.

Tegyük bele a burgonyát, és öntsük fel a forró vízzel. Fedő alatt, közepes erősségen 10 percig főzzük. Közben vágjuk csíkokra a káposztát.

Adjuk a káposztát a krumplihoz, és az újraforrástól számítva 10 percig főzzük. Az idő letelte után adjuk hozzá a csicseriborsót és sózzuk. További 10 percig főzzük.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal és a maradék édesköménymaggal.

Hozzászólások