Káposztaleves krumplival és csicseriborsóval¶
Zuppa di cavolo cappuccio, patate e ceci¶
2020. június 5.
Az édesköménymagtól ánizsos ízt kap, és ettől lesz különleges ez a leves. Ha köménymagot, vagy római köménymagot használsz, akkor az már egy másik étel lesz.
Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 2–3 fő
Hozzávalók¶
- 250 g fejes káposzta
- 200 g krumpli
- 150 g főtt csicseriborsó
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk. édesköménymag
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. Az édesköményt mozsárban törjük össze, de ne túl apróra. Vágjuk kis kockákra a burgonyát. Közben egy fazékban tegyük fel melegedni az olajat, illetve forraljunk fel 800 ml vizet.
Adjuk az olajhoz a vöröshagymát, valamint az édesköménymag 2/3-át, és kis tűzön 4 percig főzzük. Adjuk hozzá a fokhagymát, és újabb 1 percig főzzük.
Tegyük bele a burgonyát, és öntsük fel a forró vízzel. Fedő alatt, közepes erősségen 10 percig főzzük. Közben vágjuk csíkokra a káposztát.
Adjuk a káposztát a krumplihoz, és az újraforrástól számítva 10 percig főzzük. Az idő letelte után adjuk hozzá a csicseriborsót és sózzuk. További 10 percig főzzük.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal és a maradék édesköménymaggal.