Kihagyás

Kelbimbóleves

Zuppa di cavolini di Bruxelles

2019. szeptember 21.

Zuppa di cavolini di Bruxelles

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 500 g kelbimbó
  • 300 g burgonya
  • 100 g feketeerdei sonka
  • 2 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 700 ml zöldségalaplé
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 szál újhagyma
  • bors

Elkészítése

Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat. Közben kockázzuk fel a sonkát, majd adjuk az olajhoz. Közepes erősségen pirítsuk.

Közben vágjuk apróra a vöröshagymát. Ha a sonka megpirult, szedjük ki az olajból, és tegyük meleg helyre. A vöröshagymát adjuk az olajhoz, és kis láng mellett pirítsuk üvegesre. Karikázzuk fel a sárgarépát, és adjuk a hagymához.

Tisztítsuk meg a krumplit. Vágjuk apró, kb. 1 cm-es kockákra. Ezt is adjuk a a hagymás alaphoz, öntsük fel az alaplével, és enyhén sózzuk meg. Felforrás után közepes erősségen főzzük 10 percig.

Közben tisztítsuk meg a kelbimbót. A nagyobb darabokat vágjuk félbe, vagy 4 részre. 10 perc után adjuk a burgonyához. Felforrás után, közepes erősségen, 15 percig főzzük.

Ha a kelbimbó is megpuhult, borsozzuk, és ha szükséges sózzuk. Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg a vékony karikára vágott újhagymával, és a pirított sonkával.

Megjegyzés

  • Ha nem reszelve, hanem darabban vesszük a parmezánt, akkor a végén megmarad a kemény héja. Ha éppen lenne ilyen a hűtőben, akkor azt is beletehetjük a burgonyával együtt.

Hozzászólások