Birkahúsleves csicseriborsóval¶
Zuppa di agnello con ceci¶
2016. december 26.
Elkészítési idő: 140 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 500 g birkahús
- 800 g főtt csicseriborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 szárzeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 80 g füstölt pancetta (szalonna)
- 2 tojás
- 2 ek. aprított petrezselyemlevél
- 40 g pecorino sajt
- só
- bors
Elkészítése¶
A sárgarépát, a zeller és a hagymát vágjuk apróra, vagy mixeljük össze. A szalonnát csíkozzuk fel.
Egy edényben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a szalonnát, valamint a fokhagymagerezdet. Pirítsuk aranyszínűre a szalonnát, majd szedjük ki az olajból és tegyük félre. A fokhagymát is szedjük ki.
A felaprított zöldségalapot öntsük az olajhoz, és közepes erősségű tűzön 5–6 percig pirítsuk. Majd adjuk hozzá a birkahúst is, és együtt pirítsuk tovább 4–5 percig. Végül sózzuk, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Közepes erősségen addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
A tojáshoz adjuk hozzá a petrezselyemlevelet, a reszelt pecorino sajtot, illetve egy csipetnyi sót, és alaposan keverjük össze.
Ha a hús megpuhult, szedjük ki a levesből, és tegyük félre.
Adjuk a leveshez a csicseriborsót, és főzzük 5–6 percig, hogy az ízek összeérjenek. Majd a leves gyors kevergetése közben csurgassuk bele a tojásos masszát. Úgy, mint a tojáslevesnél szokás. Egy percig főzzük, majd húzzuk le a tűzről.
Tálalásnál, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal, és díszítsük a félretett szalonnával.
Megjegyzés
- A főtt húst felhasználhatjuk más ételek készítése során. Például raviolihoz, vagy tortellinihez.