Kihagyás

Birkahúsleves csicseriborsóval

Zuppa di agnello con ceci

2016. december 26.

Zuppa di agnello con ceci

Elkészítési idő: 140 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 500 g birkahús
  • 800 g főtt csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 80 g füstölt pancetta (szalonna)
  • 2 tojás
  • 2 ek. aprított petrezselyemlevél
  • 40 g pecorino sajt
  • bors

Elkészítése

A sárgarépát, a zeller és a hagymát vágjuk apróra, vagy mixeljük össze. A szalonnát csíkozzuk fel.

Egy edényben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a szalonnát, valamint a fokhagymagerezdet. Pirítsuk aranyszínűre a szalonnát, majd szedjük ki az olajból és tegyük félre. A fokhagymát is szedjük ki.

A felaprított zöldségalapot öntsük az olajhoz, és közepes erősségű tűzön 5–6 percig pirítsuk. Majd adjuk hozzá a birkahúst is, és együtt pirítsuk tovább 4–5 percig. Végül sózzuk, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Közepes erősségen addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

A tojáshoz adjuk hozzá a petrezselyemlevelet, a reszelt pecorino sajtot, illetve egy csipetnyi sót, és alaposan keverjük össze.

Ha a hús megpuhult, szedjük ki a levesből, és tegyük félre.

Adjuk a leveshez a csicseriborsót, és főzzük 5–6 percig, hogy az ízek összeérjenek. Majd a leves gyors kevergetése közben csurgassuk bele a tojásos masszát. Úgy, mint a tojáslevesnél szokás. Egy percig főzzük, majd húzzuk le a tűzről.

Tálalásnál, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal, és díszítsük a félretett szalonnával.

Megjegyzés

  • A főtt húst felhasználhatjuk más ételek készítése során. Például raviolihoz, vagy tortellinihez.

Hozzászólások