Kihagyás

Csicsókakrémleves

Vellutata di topinambur

2021. január 12.

Vellutata di topinambur

Elkészítési idő: 45 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 450 g csicsóka
  • 80 g pancetta
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 450 ml zöldségalaplé
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. A szalonna felét csíkozzuk fel, a többit vágjuk kockára. A vöröshagymát vágjuk szeletekre.

Tegyük fel melegedni az olajat a kockára vágott szalonnával együtt. Ha a szalonnából már sült ki egy kevés zsír, adjuk hozzá a hagymát is. Közben vágjuk apró kockára a csicsókát.

Adjuk a csicsókát a hagymás alaphoz. 1 perc főzés után öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Fedő alatt, közepes erősségen, 15 percig főzzük. Utána vegyük le a fedőt, és úgy főzzük újabb 15 percig. Ekkor a folyadék egy része elfő, így sűrűbb lesz. Ha kevésbé sűrűre szeretnénk, akkor csak az utolsó 5–10 percre vegyük le a fedőt. Közben egy serpenyőben pirítsuk meg a felcsíkozott szalonnát.

Ha a csicsóka megpuhult, húzzuk le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük a levest. Sózzuk és tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal. A felcsíkozott szalonnával díszítsük.

Hozzászólások