Kihagyás

Édesburgonya-krémleves kagylóval

Vellutata di patate dolce con vongole

2024. január 20.

Vellutata di patate dolce con vongole

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 500 g édesburgonya
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 600 ml zöldség alaplé
  • 200 g vénuszkagyló
  • petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

Tisztítsuk meg, és kockázzuk fel az édesburgonyát. Öntsük fel vízzel és tegyük félre.

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy lábasban melegítsünk meg egy evőkanál olívaolajat. Közben kockázzuk fel a vöröshagymát.

A felkockázott vöröshagymát adjuk az olajhoz, és lassú tűzön 4–5 percig pirítsuk. Csepegtessük le az édesburgonyát, és adjuk a hagymás alaphoz. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és közepes erősségen főzzük 15-20 percig.

Közben egy serpenyőben melegítsük meg a maradék olajat. Tegyük a serpenyőbe a kagylót, és közepes erősségen 3–4 percig pirítsuk. Közben vágjuk apróra a petrezselyemlevelet. Húzzuk le tűzről a kagylót, és keverjük bele a petrezselyemlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre.

Ha az édesburgonya megpuhult, akkor húzzuk le a tűzről, és egy botmixerrel krémesítsük. Tegyük vissza a tűzre, és sózzuk. Keverjük bele a kagyló nagyobb részét. 1–2 percig együtt főzzük.

Tálaláskor a tányéron díszítsük a félretett kagylóval, majd szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Megjegyzés

  • Ha az édesburgonya megpuhulása után még túl sok folyadék van a krumpli alatt, akkor pár percig fedő nélkül főzzük.

Hozzászólások