Édesburgonya-krémleves kagylóval¶
Vellutata di patate dolce con vongole¶
2024. január 20.
Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 500 g édesburgonya
- 1 kisebb vöröshagyma fele
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 600 ml zöldség alaplé
- 200 g vénuszkagyló
- petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Tisztítsuk meg, és kockázzuk fel az édesburgonyát. Öntsük fel vízzel és tegyük félre.
Tegyük fel melegedni az alaplevet. Egy lábasban melegítsünk meg egy evőkanál olívaolajat. Közben kockázzuk fel a vöröshagymát.
A felkockázott vöröshagymát adjuk az olajhoz, és lassú tűzön 4–5 percig pirítsuk. Csepegtessük le az édesburgonyát, és adjuk a hagymás alaphoz. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és közepes erősségen főzzük 15-20 percig.
Közben egy serpenyőben melegítsük meg a maradék olajat. Tegyük a serpenyőbe a kagylót, és közepes erősségen 3–4 percig pirítsuk. Közben vágjuk apróra a petrezselyemlevelet. Húzzuk le tűzről a kagylót, és keverjük bele a petrezselyemlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre.
Ha az édesburgonya megpuhult, akkor húzzuk le a tűzről, és egy botmixerrel krémesítsük. Tegyük vissza a tűzre, és sózzuk. Keverjük bele a kagyló nagyobb részét. 1–2 percig együtt főzzük.
Tálaláskor a tányéron díszítsük a félretett kagylóval, majd szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Megjegyzés
- Ha az édesburgonya megpuhulása után még túl sok folyadék van a krumpli alatt, akkor pár percig fedő nélkül főzzük.