Zöldbabkrémleves rókagombával¶
Vellutata di fagiolini gialli con finferli¶
2019. július 2.
Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 500 g zöldbab (ami sárga)
- 150 g sárga rókagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 ml zöldségalaplé
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 50 ml száraz fehérbor
- 1 ek. aprított petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
A zöldbot tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és krémesítsük a fokhagymát.
Egy edényben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a vöröshagymát, valamint a fokhagymát. Lassú tűzön 5 percig főzzük. Közben tegyük fel melegedni az alaplevet.
Adjuk a hagymás alaphoz a zöldbabot, és öntsük rá a bort. Erős lángon 5 percig főzzük. Öntsük fel a felmelegített alaplével, és közepes tűzön, fedő alatt 5 percig főzzük.
Közben tisztítsuk meg a gombát, a nagyobb darabokat vágjuk ketté. 5 perc után a gombát adjuk a babhoz, és 20 percig főzzük.
Szedjük ki a gomba egy részét a díszítéshez. A maradék levest botmixerrel krémesítsük, majd tegyük vissza a tűzhelyre, sózzuk, borsozzuk, és 1–2 percig főzzük.
Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett gombával, és szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.