Kihagyás

Zöldbabkrémleves rókagombával

Vellutata di fagiolini gialli con finferli

2019. július 2.

Vellutata di fagiolini gialli con finferli

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 500 g zöldbab (ami sárga)
  • 150 g sárga rókagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1 ek. aprított petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

A zöldbot tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és krémesítsük a fokhagymát.

Egy edényben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a vöröshagymát, valamint a fokhagymát. Lassú tűzön 5 percig főzzük. Közben tegyük fel melegedni az alaplevet.

Adjuk a hagymás alaphoz a zöldbabot, és öntsük rá a bort. Erős lángon 5 percig főzzük. Öntsük fel a felmelegített alaplével, és közepes tűzön, fedő alatt 5 percig főzzük.

Közben tisztítsuk meg a gombát, a nagyobb darabokat vágjuk ketté. 5 perc után a gombát adjuk a babhoz, és 20 percig főzzük.

Szedjük ki a gomba egy részét a díszítéshez. A maradék levest botmixerrel krémesítsük, majd tegyük vissza a tűzhelyre, sózzuk, borsozzuk, és 1–2 percig főzzük.

Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett gombával, és szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.

Hozzászólások