Céklakrémleves¶
Vellutata di barbabietole¶
2020. szeptember 6.
Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 300 g cékla
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 lila hagyma
- 25 g vaj
- 30 g liszt
- só
- bors
Elkészítése¶
A céklát és a sárgarépát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A hagymát vágjuk apróra.
Egy lábasban a vajból és a lisztből készítsünk világos rántást. Adjuk hozzá a feldarabolt hozzávalókat, és öntsük fel 6-700 ml vízzel. Egy kevés sóval sózzuk.
Közepese erősségen, félrehúzott fedővel főzzük 30–40 percig, amíg a cékla meg nem puhul.
Húzzuk le a tűzről, és egy botmixerrel krémesítsük. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk össze. Ha szükséges, sózzuk.
A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.