Kihagyás

Céklakrémleves

Vellutata di barbabietole

2020. szeptember 6.

Vellutata di barbabietole

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 300 g cékla
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 lila hagyma
  • 25 g vaj
  • 30 g liszt
  • bors

Elkészítése

A céklát és a sárgarépát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A hagymát vágjuk apróra.

Egy lábasban a vajból és a lisztből készítsünk világos rántást. Adjuk hozzá a feldarabolt hozzávalókat, és öntsük fel 6-700 ml vízzel. Egy kevés sóval sózzuk.

Közepese erősségen, félrehúzott fedővel főzzük 30–40 percig, amíg a cékla meg nem puhul.

Húzzuk le a tűzről, és egy botmixerrel krémesítsük. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk össze. Ha szükséges, sózzuk.

A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások