Spárgakrémleves¶
Vellutata di asparagi¶
2020. május 21.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 300 g zöld spárga
- 300 g burgonya
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 vékony szelet kenyér
- 1 diónyi vaj
- 6–8 bazsalikomlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Vágjuk apróra a hagymát. Hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra a krumplit.
Egy lábasban tegyük fel melegedni a vaj felét. Ha felolvadt, adjuk hozzá a vöröshagymát, és lassú tűzön 2 percig pirítsuk.
Adjuk a hagymához a burgonyát, öntsük fel 400 ml. vízzel, és a forrástól számítva 10 percig fedő alatt főzzük, közepes erősségen.
Közben a spárgafejeket vágjuk le, a szárakat vágjuk karikára. Egy serpenyőben melegítsük meg a maradék vajat, és 5 percig pirítsuk benne a spárgafejeket. A kenyeret kockázzuk fel.
Miután már 10 perce fő a burgonya, adjuk hozzá a felkarikázott spárgát, és fedő alatt újabb 10 percig főzzük.
Közben szedjük ki a serpenyőből a spárgafejeket, és tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben a pirítsuk meg a felkockázott kenyeret. Ha kész, ezt is tegyük félre.
Miután letelt az újabb 10 perc, húzzuk félre tűzről a lábast, és tépkedjük bele a bazsalikomot. Botmixerrel pépesítsük a levest.
Tegyük vissza a tűzre a levest, sózzuk és borsozzuk. 1–2 perc alatt melegítsük át.
Tálaláskor, a tányéron adjuk hozzá a spárgafejeket és a pirított kenyeret.