Kihagyás

Spárgakrémleves

Vellutata di asparagi

2020. május 21.

Vellutata di asparagi

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 300 g zöld spárga
  • 300 g burgonya
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 vékony szelet kenyér
  • 1 diónyi vaj
  • 6–8 bazsalikomlevél
  • bors

Elkészítése

Vágjuk apróra a hagymát. Hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra a krumplit.

Egy lábasban tegyük fel melegedni a vaj felét. Ha felolvadt, adjuk hozzá a vöröshagymát, és lassú tűzön 2 percig pirítsuk.

Adjuk a hagymához a burgonyát, öntsük fel 400 ml. vízzel, és a forrástól számítva 10 percig fedő alatt főzzük, közepes erősségen.

Közben a spárgafejeket vágjuk le, a szárakat vágjuk karikára. Egy serpenyőben melegítsük meg a maradék vajat, és 5 percig pirítsuk benne a spárgafejeket. A kenyeret kockázzuk fel.

Miután már 10 perce fő a burgonya, adjuk hozzá a felkarikázott spárgát, és fedő alatt újabb 10 percig főzzük.

Közben szedjük ki a serpenyőből a spárgafejeket, és tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben a pirítsuk meg a felkockázott kenyeret. Ha kész, ezt is tegyük félre.

Miután letelt az újabb 10 perc, húzzuk félre tűzről a lábast, és tépkedjük bele a bazsalikomot. Botmixerrel pépesítsük a levest.

Tegyük vissza a tűzre a levest, sózzuk és borsozzuk. 1–2 perc alatt melegítsük át.

Tálaláskor, a tányéron adjuk hozzá a spárgafejeket és a pirított kenyeret.

Hozzászólások