Kihagyás

Tojásleves olasz módra

Stracciatella alla romana

2018. november 14.

Stracciatella alla romana

Van aki tortaként, és van aki fagylaltként ismeri a sztracsatellát. A stracciatella alla romana viszont egy leves. A tojásleves turbó változatának tekinthetjük.

Olaszország középső részén hagyományos karácsonyi leves. Ha van kész alaplevünk, akkor percek alatt elkészül.

Elkészítési idő: 10 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 l húsalaplé
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet.

A tojásokat öntsük egy tálba. Szórjuk rá a parmezánt és a citromhéjat. Reszeljünk a tetejére egy kevés szerecsendiót. Borsozzuk, és szórjunk rá egy csipetnyi sót. Sok nem kell, mert a parmezán is sós. Verjük fel a tojásokat, amíg egy krémes masszát nem kapunk.

Ha az alaplé már meleg, akkor csurgassuk bele a tojásos masszát. Közben folyamatosan keverjük az alaplevet egy fakanállal, vagy egy habverővel.

Közepes erősségen 2-3 percig főzzük, és közben folyamatosan keverjük, hogy ne álljon össze a tojás.

Tálaláskor, a tányéron megszórhatjuk egy kevés petrezselyemmel

Hozzászólások