Tojásleves olasz módra¶
Stracciatella alla romana¶
2018. november 14.
Van aki tortaként, és van aki fagylaltként ismeri a sztracsatellát. A stracciatella alla romana viszont egy leves. A tojásleves turbó változatának tekinthetjük.
Olaszország középső részén hagyományos karácsonyi leves. Ha van kész alaplevünk, akkor percek alatt elkészül.
Elkészítési idő: 10 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 4 tojás
- 50 g reszelt parmezán
- 1 l húsalaplé
- 1 tk. reszelt citromhéj
- szerecsendió
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet.
A tojásokat öntsük egy tálba. Szórjuk rá a parmezánt és a citromhéjat. Reszeljünk a tetejére egy kevés szerecsendiót. Borsozzuk, és szórjunk rá egy csipetnyi sót. Sok nem kell, mert a parmezán is sós. Verjük fel a tojásokat, amíg egy krémes masszát nem kapunk.
Ha az alaplé már meleg, akkor csurgassuk bele a tojásos masszát. Közben folyamatosan keverjük az alaplevet egy fakanállal, vagy egy habverővel.
Közepes erősségen 2-3 percig főzzük, és közben folyamatosan keverjük, hogy ne álljon össze a tojás.
Tálaláskor, a tányéron megszórhatjuk egy kevés petrezselyemmel