Zöldborsó minestra – 2¶
Minestra di piselli – 2¶
2018. április 30.
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 450 g zöldborsó
- 1 sárgarépa
- 1 szárzeller
- 1 piros kaliforniai paprika
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat. Közben kockázzuk fel a sárgarépát és a zellerszárat.
Közepes erősségű tűzön kb. 5 percig pirítsuk a felkockázott zöldségeket. Közben kockázzuk fel a paprikát.
A paprikát és a zöldborsót adjuk a zöldségekhez, szórjuk meg az összemorzsolt kakukkfűvel és kevés sóval. 2 percig pirítsuk, majd öntsük fel meleg vízzel.
Fedő alatt, közepes erősségen 15-20 percig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul.
A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal, és sózzuk.