Kihagyás

Zöldborsó minestra – 2

Minestra di piselli – 2

2018. április 30.

Minestra di piselli – 2

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 450 g zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • 1 szárzeller
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítése

Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat. Közben kockázzuk fel a sárgarépát és a zellerszárat.

Közepes erősségű tűzön kb. 5 percig pirítsuk a felkockázott zöldségeket. Közben kockázzuk fel a paprikát.

A paprikát és a zöldborsót adjuk a zöldségekhez, szórjuk meg az összemorzsolt kakukkfűvel és kevés sóval. 2 percig pirítsuk, majd öntsük fel meleg vízzel.

Fedő alatt, közepes erősségen 15-20 percig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul.

A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal, és sózzuk.

Hozzászólások