Zöldborsó minestra¶
Minestra di piselli¶
2017. június 3.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 400 g zöldborsó
- 160 g rövid tészta
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 szárzeller
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 l zöldségalaplé
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 10-12 mentalevél
- só
- bors
Elkészítése¶
A zöldségalaplevet tegyük fel melegedni.
Vágjuk apróra a vöröshagymát. A sárgarépát és a szárzellert daraboljuk kb. borsónyi méretű kockákra.
Egy edényben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt zöldséget, és 2-3 percig pirítsuk. Utána adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, és öntsünk rá annyi alaplevet, amennyi éppen ellepi. Közepes erősségű tűzön, fedő alatt főzzük.
Adjuk a borsóhoz a tésztát, és öntsük fel alaplével. Élénk tűzön, fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett főzzük tovább. Amikor már csak 2-3 perc van hátra a tészta megpuhulásáig, adjuk hozzá az apróra vágott mentaleveleket.
A végén sózzuk, borsozzuk.
Megjegyzés
- A borsó kb. 18-20 perc alatt megfő. Ebből vonjuk le a tészta főzési idejét, és ennek megfelelő időben adjuk a tésztát a borsóhoz.