Kihagyás

Zöldborsó minestra

Minestra di piselli

2017. június 3.

Minestra di piselli

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 400 g zöldborsó
  • 160 g rövid tészta
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 szárzeller
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 10-12 mentalevél
  • bors

Elkészítése

A zöldségalaplevet tegyük fel melegedni.

Vágjuk apróra a vöröshagymát. A sárgarépát és a szárzellert daraboljuk kb. borsónyi méretű kockákra.

Egy edényben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt zöldséget, és 2-3 percig pirítsuk. Utána adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, és öntsünk rá annyi alaplevet, amennyi éppen ellepi. Közepes erősségű tűzön, fedő alatt főzzük.

Adjuk a borsóhoz a tésztát, és öntsük fel alaplével. Élénk tűzön, fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett főzzük tovább. Amikor már csak 2-3 perc van hátra a tészta megpuhulásáig, adjuk hozzá az apróra vágott mentaleveleket.

A végén sózzuk, borsozzuk.

Megjegyzés

  • A borsó kb. 18-20 perc alatt megfő. Ebből vonjuk le a tészta főzési idejét, és ennek megfelelő időben adjuk a tésztát a borsóhoz.

Hozzászólások