Kihagyás

Tökös krumplileves

Minestra di patate, zucca e pasta

2023. november 1.

Minestra di patate, zucca e pasta

A krumpli és a tök egy része szétfő, így botmixer nélkül is egy krémes levest kapunk.

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 250 g burgonya
  • 200 g tök (tisztítva)
  • 100 g ditalini tészta
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 1 kisebb sárgarépa fele
  • 600 ml zöldség alaplé
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 rozmaringág
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az olajat. A sárgarépát és a vöröshagymát vágjuk apróra. Adjuk a felaprított répát és hagymát a forró olajhoz. Mérsékelt tűzön 5-10 percig pirítsuk.

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Közben tisztítsuk meg a tököt és a húsát vágjuk kb. 1,5 cm-es kockákra. A krumplit ugyanekkor méretűre vágjuk. Aprítsuk fel a rozmaring és a kakukkfű leveleit.

Adjuk a felaprított krumplit és tököt, valamint a rozmaringot és a kakukkfüvet a hagymás alaphoz. 1-2 percig együtt pirítsuk, majd adjunk hozzá annyi alaplevet, amennyi ellepi. Fedő alatt forraljuk fel, majd mérsékelt tűzön 15 percig főzzük. Időnként keverjük meg, és ha szükséges, pótoljuk az elfőtt alaplevet.

Ha a krumpli megfőtt, adjuk hozzá a tésztát. Újra öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és fedő nélkül közepes erősségen főzzük, amíg a tészta meg nem fő.

Ha a tészta megpuhult, húzzuk le a tűzről szórjuk bele a parmezánt. Keverjük össze, és ha szükséges sózzuk. Fedő alatt 2 percig pihentessük.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Megjegyzés

  • Ditalini tészta helyett másfajta kis méretű tésztát, esetleg 2-4 cm-es darabokra tördelt spagettit is használhatunk.
  • Ha egy kicsit hosszabb lével szeretjük, akkor több alaplevet adjunk hozzá.

Hozzászólások