Krumplileves zöldbabbal és gombával¶
Minestra di patate, fagiolini e funghi¶
2019. augusztus 18.
Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 400 g krumpli
- 400 g zöldbab
- 200 g gomba
- 1,2 l zöldségalaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 rozmaring ág
- 2 babérlevél
- só
- bors
- pecorino sajt (elhagyható)
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, majd adjuk az olajhoz. Lassú tűzön 10 percig pirítsuk.
Amíg a hagyma pirul, hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát. Tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk nagyobb darabokra. A zöldbabot is tisztítsuk meg, és vágjuk 1–2 cm-es darabokra.
Adjuk a krumplit, a gombát és a zöldbabot a hagymás alaphoz. Szórjuk rá a felaprított rozmaringot. 1–2 percig pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a babérlevelet és egy kevés sót. A felforrás után, lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
A leves kb. 20 perc alatt megfő. A végén, ha szükséges sózzuk.
Tálalás után, a tányéron megszórhatjuk reszelt pecorino sajttal.
Megjegyzés
- Csiperkegomba helyett más gombát is használhatunk.