Kihagyás

Krumplileves zöldbabbal és gombával

Minestra di patate, fagiolini e funghi

2019. augusztus 18.

Minestra di patate, fagiolini e funghi

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 400 g krumpli
  • 400 g zöldbab
  • 200 g gomba
  • 1,2 l zöldségalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 rozmaring ág
  • 2 babérlevél
  • bors
  • pecorino sajt (elhagyható)

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, majd adjuk az olajhoz. Lassú tűzön 10 percig pirítsuk.

Amíg a hagyma pirul, hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát. Tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk nagyobb darabokra. A zöldbabot is tisztítsuk meg, és vágjuk 1–2 cm-es darabokra.

Adjuk a krumplit, a gombát és a zöldbabot a hagymás alaphoz. Szórjuk rá a felaprított rozmaringot. 1–2 percig pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a babérlevelet és egy kevés sót. A felforrás után, lassú tűzön, fedő alatt főzzük.

A leves kb. 20 perc alatt megfő. A végén, ha szükséges sózzuk.

Tálalás után, a tányéron megszórhatjuk reszelt pecorino sajttal.

Megjegyzés

  • Csiperkegomba helyett más gombát is használhatunk.

Hozzászólások