Kihagyás

Krumplileves sáfránnyal

Minestra di patate e zafferano

2021. február 13.

Minestra di patate e zafferano

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 300 g burgonya
  • 80 g rövid tészta
  • 1 kicsi vöröshagyma fele
  • 1/2 sárgarépa
  • 1/2 zellerszár
  • 1 tasak sáfrány
  • csilipaprika (elhagyható)
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Vágjuk apróra a vöröshagymát, a sárgarépát és a zellerszárat. Közben melegítsük meg egy edényben az olajat. A felaprított zöldséget adjuk az olajhoz. Ha csilipaprikával készítjük, akkor karikázzuk fel, és azt is adjuk az alaphoz. Lassú tűzön 10 percig főzzük.

Melegítsünk vizet. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk apró kockákra. Adjuk az alaphoz a burgonyát, és 1–2 percig együtt főzzük. Utána sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel annyi meleg vízzel, amennyi éppen ellepi. Egy kevés vizet tegyünk félre, és tartsuk melegen.

Főzzük a burgonyát fedő alatt, közepes erősségen, amíg majdnem készre fő (10–15 perc). Ekkor adjuk hozzá a tésztát, és öntsünk rá annyi meleg vizet, hogy éppen ellepje. Szórjuk bele a sáfrányt. Ha szükséges, akkor sózzuk is.

Főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Melegen fogyasszuk.

Hozzászólások