Krumplileves sáfránnyal¶
Minestra di patate e zafferano¶
2021. február 13.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 300 g burgonya
- 80 g rövid tészta
- 1 kicsi vöröshagyma fele
- 1/2 sárgarépa
- 1/2 zellerszár
- 1 tasak sáfrány
- csilipaprika (elhagyható)
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Vágjuk apróra a vöröshagymát, a sárgarépát és a zellerszárat. Közben melegítsük meg egy edényben az olajat. A felaprított zöldséget adjuk az olajhoz. Ha csilipaprikával készítjük, akkor karikázzuk fel, és azt is adjuk az alaphoz. Lassú tűzön 10 percig főzzük.
Melegítsünk vizet. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk apró kockákra. Adjuk az alaphoz a burgonyát, és 1–2 percig együtt főzzük. Utána sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel annyi meleg vízzel, amennyi éppen ellepi. Egy kevés vizet tegyünk félre, és tartsuk melegen.
Főzzük a burgonyát fedő alatt, közepes erősségen, amíg majdnem készre fő (10–15 perc). Ekkor adjuk hozzá a tésztát, és öntsünk rá annyi meleg vizet, hogy éppen ellepje. Szórjuk bele a sáfrányt. Ha szükséges, akkor sózzuk is.
Főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Melegen fogyasszuk.