Kihagyás

Tarhonyaleves lencsével

Minestra di fregola con lenticchie

2018. április 16.

Minestra di fregola con lenticchie

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 250 g lencse
  • 125 g tarhonya
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 800 ml hús-, vagy zöldségalaplé
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 rozmaring ág
  • bors

Elkészítése

A lencsét áztassuk be két órára. Vágjuk apróra a sárgarépát, a zellerszárat és a vöröshagymát.

Egy edényben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a felaprított zöldséget, valamint egy csipetnyi sót. Lassú tűzön 10 percig pirítsuk.

Közben vágjuk apróra a rozmaringot, majd azt is adjuk az alaphoz. Újabb 2 percig pirítsuk.

A leszűrt lencsét adjuk az alaphoz, öntsük fel az alaplével, és közepes erősségen, fedő alatt addig főzzük, amíg a lencse majdnem puhára fő. (Kb. 40 perc.)

Időnként keverjük meg a lencsét. Ha már majdnem puha, adjuk hozzá a tarhonyát, és azzal főzzük újabb 5 percig.

Közben vágjuk apró kockára a kaliforniai paprikát, majd adjuk azt is a leveshez. Sózzuk, borsozzuk és 5–6 percig főzzük, amíg a tarhonya teljesen meg nem fő.

Hozzászólások