Tarhonyaleves lencsével¶
Minestra di fregola con lenticchie¶
2018. április 16.
Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 250 g lencse
- 125 g tarhonya
- 1 sárgarépa
- 1 zellerszár
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 800 ml hús-, vagy zöldségalaplé
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 rozmaring ág
- só
- bors
Elkészítése¶
A lencsét áztassuk be két órára. Vágjuk apróra a sárgarépát, a zellerszárat és a vöröshagymát.
Egy edényben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a felaprított zöldséget, valamint egy csipetnyi sót. Lassú tűzön 10 percig pirítsuk.
Közben vágjuk apróra a rozmaringot, majd azt is adjuk az alaphoz. Újabb 2 percig pirítsuk.
A leszűrt lencsét adjuk az alaphoz, öntsük fel az alaplével, és közepes erősségen, fedő alatt addig főzzük, amíg a lencse majdnem puhára fő. (Kb. 40 perc.)
Időnként keverjük meg a lencsét. Ha már majdnem puha, adjuk hozzá a tarhonyát, és azzal főzzük újabb 5 percig.
Közben vágjuk apró kockára a kaliforniai paprikát, majd adjuk azt is a leveshez. Sózzuk, borsozzuk és 5–6 percig főzzük, amíg a tarhonya teljesen meg nem fő.