Kihagyás

Spárga és zöldborsó minestra cukkinivel

Minestra di asparagi, piselli e zucchine

2019. május 4.

Minestra di asparagi, piselli e zucchine

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 250 g zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
  • 250 g zöld spárga
  • 300 g cukkini
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 800 ml zöldségalaplé (vagy víz)
  • 4 db. tojás
  • 4 ek. reszelt grana padano vagy parmezán
  • bors

Elkészítése

Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat a fokhagymagerezddel. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, és azt is adjuk hozzá. Lassú tűzön, 10 percig főzzük.

Közben melegítsük meg az alaplevet, és tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket és a szár végét tegyük félre, a többit vágjuk karikára.

10 perc múlva adjuk a hagymához a zöldborsót. 1-2 percig élénk tűzön pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével és adjuk hozzá a spárga kemény részét is. Fedő alatt, közepes erősségen főzzük újabb 10 percig. Közben kockázzuk fel a cukkinit.

Távolítsuk el a spárga kemény részét és a fokhagymát a levesből, és adjuk hozzá a felkarikázott spárgát és a cukkinit.

Fedő alatt főzzük tovább, és időnként keverjük meg. 5 perc után adjuk hozzá a spárgafejeket, és további 5 percig főzzük. A végén sózzuk.

Közben egy edényben melegítsünk vizet és főzzük meg a buggyantott tojásokat.

Tálaláskor helyezzünk a tányérba szedett leves tetejére egy tojást, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és reszelt sajttal.

Hozzászólások