Spárga és zöldborsó minestra cukkinivel¶
Minestra di asparagi, piselli e zucchine¶
2019. május 4.
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 250 g zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
- 250 g zöld spárga
- 300 g cukkini
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 800 ml zöldségalaplé (vagy víz)
- 4 db. tojás
- 4 ek. reszelt grana padano vagy parmezán
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat a fokhagymagerezddel. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, és azt is adjuk hozzá. Lassú tűzön, 10 percig főzzük.
Közben melegítsük meg az alaplevet, és tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket és a szár végét tegyük félre, a többit vágjuk karikára.
10 perc múlva adjuk a hagymához a zöldborsót. 1-2 percig élénk tűzön pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével és adjuk hozzá a spárga kemény részét is. Fedő alatt, közepes erősségen főzzük újabb 10 percig. Közben kockázzuk fel a cukkinit.
Távolítsuk el a spárga kemény részét és a fokhagymát a levesből, és adjuk hozzá a felkarikázott spárgát és a cukkinit.
Fedő alatt főzzük tovább, és időnként keverjük meg. 5 perc után adjuk hozzá a spárgafejeket, és további 5 percig főzzük. A végén sózzuk.
Közben egy edényben melegítsünk vizet és főzzük meg a buggyantott tojásokat.
Tálaláskor helyezzünk a tányérba szedett leves tetejére egy tojást, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és reszelt sajttal.