Kihagyás

Spárga és zöldborsó minestra

Minestra di asparagi e piselli

2019. április 22.

Minestra di asparagi e piselli

Igazi tavaszi leves. Függőséget okozhat! Az erre hajlamosak dupla adagot készítsenek!

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 250 g zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
  • 250 g zöld spárga
  • 80 g rövid tészta
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 600-700 ml zöldségalaplé (vagy víz)
  • 6-8 szál snidling
  • bors

Elkészítése

Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat a fokhagymagerezddel. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, és azt is adjuk hozzá. Lassú tűzön, 10 percig főzzük.

Közben melegítsük meg az alaplevet, és tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket és a szár végét tegyük félre, a többit vágjuk karikára.

10 perc múlva adjuk a hagymához a zöldborsót. 1-2 percig élénk tűzön pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével és adjuk hozzá a spárga kemény részét is. Fedő alatt, közepes erősségen főzzük újabb 10 percig.

Távolítsuk el a fokhagymát és a spárga kemény részét. Adjuk a leveshez a felkarikázott spárgát és a tésztát. 5 perc főzés után adjuk hozzá a spárgafejeket is. Fedő alatt főzzük tovább, és időnként keverjük meg. Közben vágjuk apróra a snidlinget.

Ha a tészta megpuhult, sózzuk és borsozzuk, és tálaljuk. A tányéron szórjuk meg a felaprított snidlinggel.

Megjegyzés

  • A végén snidling helyett reszelt parmezánnal is megszórhatjuk.

Hozzászólások