Spárga és zöldborsó minestra¶
Minestra di asparagi e piselli¶
2019. április 22.
Igazi tavaszi leves. Függőséget okozhat! Az erre hajlamosak dupla adagot készítsenek!
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 250 g zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
- 250 g zöld spárga
- 80 g rövid tészta
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 600-700 ml zöldségalaplé (vagy víz)
- 6-8 szál snidling
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy edényben tegyük fel melegedni az olajat a fokhagymagerezddel. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, és azt is adjuk hozzá. Lassú tűzön, 10 percig főzzük.
Közben melegítsük meg az alaplevet, és tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket és a szár végét tegyük félre, a többit vágjuk karikára.
10 perc múlva adjuk a hagymához a zöldborsót. 1-2 percig élénk tűzön pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével és adjuk hozzá a spárga kemény részét is. Fedő alatt, közepes erősségen főzzük újabb 10 percig.
Távolítsuk el a fokhagymát és a spárga kemény részét. Adjuk a leveshez a felkarikázott spárgát és a tésztát. 5 perc főzés után adjuk hozzá a spárgafejeket is. Fedő alatt főzzük tovább, és időnként keverjük meg. Közben vágjuk apróra a snidlinget.
Ha a tészta megpuhult, sózzuk és borsozzuk, és tálaljuk. A tányéron szórjuk meg a felaprított snidlinggel.
Megjegyzés
- A végén snidling helyett reszelt parmezánnal is megszórhatjuk.