Kihagyás

Sütőtökkrémleves csicseriborsóval

Crema di zucca con ceci

2023. november 21.

Crema di zucca con ceci

Ízlés szerint mixelhetjük teljesen krémesre, vagy hagyhatjuk egy kicsit rusztikusra is.

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 400 g hokkaidó tök (megtisztítva)
  • 200 g főtt csicseriborsó
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 rozmaringág
  • 300-400 ml zöldség alaplé
  • bors
  • 40 g pancetta

Elkészítése

A tököt tisztítsuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es kockákra.

Egy edényben tegyünk fel melegedni 2 ek. olajat. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a hagymát, és kis lángon pirítsuk üvegesre. Közben melegítsük fel az alaplevet, és aprítsuk fel a rozmaringot.

Adjuk a rozmaringot és a tököt a hagymához. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Egy kevés sóval ízesítsük. Fedő alatt, közepes erősségen 10 percig főzzük.

10 perc után adjuk hozzá a csicseriborsó felét. Fedő nélkül további 5 percig főzzük. Ha kevés alatta a folyadék, akkor fedő alatt folytassuk a főzést.

Szórjunk bele frissen őrölt borsot, és botmixerrel krémesítsük. Öntsük vissza az edénybe, és adjuk hozzá a maradék csicseriborsót. Gyakori kevergetés mellett újabb 5 percig főzzük fedő nélkül. Ha túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá egy kevés alaplevet. Ha szükséges, sózzuk.

Közben egy serpenyőben 1 ek. olajon pirítsuk meg a felcsíkozott pancettát.

Tálaláskor a tányéron adjuk hozzá a pirított szalonnát. Pirított kenyérrel fogyasszuk.

Hozzászólások