Kihagyás

Vargányakrémleves medvehagymával

Crema di funghi porcini e aglio orsino

2019. április 7.

Crema di funghi porcini e aglio orsino

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 300 g fagyasztott vargánya
  • 70 g medvehagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 400 g burgonya
  • 800 ml zöldségalaplé
  • bors
  • csilipaprika (elhagyható)

Elkészítése

Tegyük hideg vízbe a fagyasztott gombát. 5 perc után cseréljük le a vizet

Tegyük fel melegedni egy edénybe az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát. Adjuk az olajhoz a hagymát és a csilipaprikát. 2–3 percig kis lángon pirítsuk.

Közben kockázzuk fel a burgonyát, és tépkedjük le a medvehagyma szárát. A leveleket csíkozzuk fel.

Adjuk a hagymához a lecsepegtetett gombát, és 2-3 percig pirítsuk. Öntsük fel a borral, és addig főzzük, amíg a bor alkoholtartalma el nem fő. Ekkor adjuk hozzá a burgonyát és a medvehagymát. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi.

Közepes lángon főzzük 15–20 percig, amíg a burgonya megpuhul. Húzzuk le a tűzről, és botmixerrel krémesítsük a levest. Tegyük vissza a tűzre, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig főzzük.

Melegen és hidegen is fogyasztható.

Hozzászólások