Vargányakrémleves medvehagymával¶
Crema di funghi porcini e aglio orsino¶
2019. április 7.
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 300 g fagyasztott vargánya
- 70 g medvehagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 50 ml száraz fehérbor
- 400 g burgonya
- 800 ml zöldségalaplé
- só
- bors
- csilipaprika (elhagyható)
Elkészítése¶
Tegyük hideg vízbe a fagyasztott gombát. 5 perc után cseréljük le a vizet
Tegyük fel melegedni egy edénybe az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát. Adjuk az olajhoz a hagymát és a csilipaprikát. 2–3 percig kis lángon pirítsuk.
Közben kockázzuk fel a burgonyát, és tépkedjük le a medvehagyma szárát. A leveleket csíkozzuk fel.
Adjuk a hagymához a lecsepegtetett gombát, és 2-3 percig pirítsuk. Öntsük fel a borral, és addig főzzük, amíg a bor alkoholtartalma el nem fő. Ekkor adjuk hozzá a burgonyát és a medvehagymát. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi.
Közepes lángon főzzük 15–20 percig, amíg a burgonya megpuhul. Húzzuk le a tűzről, és botmixerrel krémesítsük a levest. Tegyük vissza a tűzre, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig főzzük.
Melegen és hidegen is fogyasztható.