Imrei csorba sertéshússal¶
2024. október 12.
Számtalan csorba változat létezik. Ez most a saját verzióm.
Elkészítési idő: 90 perc
Adag: 6–8 fő
Hozzávalók¶
- 500 g sertés lapocka
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem
- 1 zellergumó
- 1 karalábé
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 300 g burgonya
- friss lestyán ízlés szerint
- borș magic ízlés szerint
- só
- bors
Elkészítése¶
A lapockát vágjuk kb. 1,5 cm-es kockákra. 2 liter hideg vízben tegyük fel főni. Fedő alatt, forrás után lassú tűzön, 20 percig főzzük. Ha felhabzik, akkor a habot távolítsuk el.
Közben kockázzuk fel a zöldségeket. A lestyán szárát vágjuk apróra. A zöldségeket, a krumpli kivételével, adjuk a húshoz, ha az már 20 perce fő. A lestyán szárát is adjuk a leveshez, és sózzuk meg. A sózással vigyázzunk, mert a borș magic is sok sót tartalmaz. Főzzük újabb 20 percig.
Az idő letelte után adjuk a leveshez a krumplit is, és további 10 percig főzzük. Közben a lestyán leveleit is vágjuk fel.
Ha a krumpli is megpuhult, húzzuk le a levest a tűzről, keverjük bele a lestyán felaprított levelét, valamint ízesítsük a borș magic-kal. Az ízesítő csomagolása tartalmazza, hogy milyen mennyiségű leveshez elegendő, így annak alapján adagoljuk.
Az egészet keverjük össze és melegen tálaljuk. Ha valaki savanyúbban szereti, akkor a tányérban is adhatunk hozzá borș magic-ot. Kínálhatunk mellé tejfölt is, illetve megszórhatjuk egy kevés frissen őrölt borssal.