Kihagyás

Imrei csorba sertéshússal

2024. október 12.

Imrei csorba sertéshússal

Számtalan csorba változat létezik. Ez most a saját verzióm.

Elkészítési idő: 90 perc

Adag: 6–8 fő

Hozzávalók

  • 500 g sertés lapocka
  • 3 sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • 1 zellergumó
  • 1 karalábé
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 300 g burgonya
  • friss lestyán ízlés szerint
  • borș magic ízlés szerint
  • bors

Elkészítése

A lapockát vágjuk kb. 1,5 cm-es kockákra. 2 liter hideg vízben tegyük fel főni. Fedő alatt, forrás után lassú tűzön, 20 percig főzzük. Ha felhabzik, akkor a habot távolítsuk el.

Közben kockázzuk fel a zöldségeket. A lestyán szárát vágjuk apróra. A zöldségeket, a krumpli kivételével, adjuk a húshoz, ha az már 20 perce fő. A lestyán szárát is adjuk a leveshez, és sózzuk meg. A sózással vigyázzunk, mert a borș magic is sok sót tartalmaz. Főzzük újabb 20 percig.

Az idő letelte után adjuk a leveshez a krumplit is, és további 10 percig főzzük. Közben a lestyán leveleit is vágjuk fel.

Ha a krumpli is megpuhult, húzzuk le a levest a tűzről, keverjük bele a lestyán felaprított levelét, valamint ízesítsük a borș magic-kal. Az ízesítő csomagolása tartalmazza, hogy milyen mennyiségű leveshez elegendő, így annak alapján adagoljuk.

Az egészet keverjük össze és melegen tálaljuk. Ha valaki savanyúbban szereti, akkor a tányérban is adhatunk hozzá borș magic-ot. Kínálhatunk mellé tejfölt is, illetve megszórhatjuk egy kevés frissen őrölt borssal.

Hozzászólások