Kihagyás

Padlizsán pesztó

Pesto di melanzane

2022. július 16.

Felhasználhatjuk tészta ételekhez, illetve előételként bruschettához.

Elkészítési idő: 45+30 + 5 perc

Adag: 6–8 fő

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. reszelt parmezán
  • 50 g fenyőmag
  • 100-150 ml extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

A padlizsánt tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 °C-on, 45 percig süssük.

A padlizsánt még melegen hámozzuk meg, a húsát vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük egy nagyobb tésztaszűrőbe, enyhén sózzuk meg, és 20–30 percig hagyjuk állni. Ezalatt a folyadéktartalmának jelentős részét elveszíti.

Tegyük a mixerbe a padlizsánt, a fenyőmaggal, a parmezánnal és a fokhagymával együtt. Szórjuk meg egy kevés sóval és borssal. Adjuk hozzá az olaj felét, és mixeljük krémesre. Ha túl sűrű, akkor adjunk még hozzá olajat.

Megjegyzés

  • Fenyőmag helyett használhatunk mandulát is.

Hozzászólások