Kihagyás

Brokkoli pesztó

Pesto di broccoli

2022. július 16.

Egy főre kb. 2 evőkanálnyi mennyiséggel számoljunk.

Hűtőben néhány napig, fagyasztóban néhány hónapig eláll.

Ha nem fogyasztjuk el azonnal, akkor ne tegyünk bele sajtot. Azt csak a felhasználáskor adjuk hozzá. Ilyenkor inkább nevezzük brokkolikrémnek.

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: Sok

Hozzávalók

  • 500 g brokkoli
  • 50 g fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g reszelt parmezán
  • extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Egy nagyobb edényben tegyük fel melegedni a főzővizet.

Közben szedjük rózsáira és mossuk meg a brokkolit. A szárát hámozzuk, meg és vágjuk kisebb darabokra. Ha sötétebb színű pesztót szeretnénk, akkor a szárát tegyük félre, és leves főzésekor használjuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.

Ha a víz felforrt, tegyük bele a brokkolit, és 5 percig főzzük. Utána szedjük ki és csepegtessük le.

Tegyük a mixer poharába a brokkolit, a fenyőmagot, a fokhagymát, és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk és mixeljük krémesre. Közben apránként adagoljuk hozzá az olajat, hogy elérjük a kívánt sűrűséget.

Megjegyzés

  • A reszelt parmezán helyett használhatunk grana padano, vagy pecorino sajtot is. Vagy ezeket vegyesen.

Hozzászólások