Marinált cukkini¶
Zucchine marinate¶
2020. május 13.
Köretként fogyaszthatjuk. Például frissensültek, grillezett húsok mellé.
Elkészítési idő: 10 perc + 2 óra
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 1 nagyobb, vagy 2 kisebb cukkini
- 1 nagyobb citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
- szurokfű
- só
- bors
Elkészítése¶
A cukkini végeit vágjuk le, és zöldségszeletelővel, vagy krumplihámozóval hosszában vágjuk vékony szeletekre. A citrom levét facsarjuk ki. A fokhagymákat vágjuk vékony szeletekre.
Egy tál aljára rakjunk egy réteget a cukkini szeletekből. Kevés sóval és borssal fűszerezzük. Locsoljuk meg egy kevés olajjal és citromlével. Szórjuk meg egy csipetnyi szurokfűvel, és rakjunk rá néhány szelet fokhagymát.
Rakjunk le egy újabb cukkini réteget, és azt is hasonló módon ízesítsük. Addig folytassuk a rétegezést, amíg az összes cukkini el nem fogy.
Fóliával letakarva tegyük hűtőbe, és legalább 2 órát érleljük. Közben félóránként forgassuk át a cukkiniket.
Fogyasztás előtt 15-20 perccel vegyük ki a hűtőből. Tálaláskor öntsük le a páclevet, majd a tányéron szórjuk meg egy kevés szurokfűvel, locsoljuk meg egy kevés olajjal és a maradék citromlével.
Megjegyzés
- A kisebb cukkinivel jobban járunk, mert kisebb tál kell a marináláshoz.