Kihagyás

Kacsazúza

Ventrigli di anatra

2018. március 24.

Ventrigli di anatra

Elkészítési idő: 100 perc

Adag: 6 fő

Hozzávalók

  • 800 g kacsazúza
  • 20 db. fekete olívabogyó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db. szardellafilé
  • 150 ml száraz vörösbor
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 6 db. szárított paradicsom
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az olívaolajat. A vöröshagymát vágjuk apróra, az olívabogyót karikázzuk fel. A kapribogyókat vágjuk 2-3 darabra. A szárított paradicsomot vágjuk csíkokra.

Tegyük az olajba az összevágott hozzávalókat, a szardellafilét, valamint a paradicsomsűrítményt, és lassú tűzön pirítsuk. Közben vágjuk 3-4 mm vastag szeletekre a megtisztított zúzát.

Adjuk a zúzát az alaphoz és nagyobb lángon, gyakori kevergetés közben pirítsuk kb. 5 percig, amíg ki nem fehéredik a hús. Ekkor öntsük fel a borral, és addig főzzük, amíg az alkoholtartalma el nem párolog.

Sózzuk, borsozzuk, és mérsékelt lángon, fedő alatt főzzük puhára a zúzát. Időnként keverjük meg, és ha szükséges, öntsünk rá egy kevés forró vizet, hogy le ne égjen.

Megjegyzés

  • Fogyaszthatjuk tésztával, vagy polentával is.

Hozzászólások