Kacsazúza¶
Ventrigli di anatra¶
2018. március 24.
Elkészítési idő: 100 perc
Adag: 6 fő
Hozzávalók¶
- 800 g kacsazúza
- 20 db. fekete olívabogyó
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db. szardellafilé
- 150 ml száraz vörösbor
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 6 db. szárított paradicsom
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az olívaolajat. A vöröshagymát vágjuk apróra, az olívabogyót karikázzuk fel. A kapribogyókat vágjuk 2-3 darabra. A szárított paradicsomot vágjuk csíkokra.
Tegyük az olajba az összevágott hozzávalókat, a szardellafilét, valamint a paradicsomsűrítményt, és lassú tűzön pirítsuk. Közben vágjuk 3-4 mm vastag szeletekre a megtisztított zúzát.
Adjuk a zúzát az alaphoz és nagyobb lángon, gyakori kevergetés közben pirítsuk kb. 5 percig, amíg ki nem fehéredik a hús. Ekkor öntsük fel a borral, és addig főzzük, amíg az alkoholtartalma el nem párolog.
Sózzuk, borsozzuk, és mérsékelt lángon, fedő alatt főzzük puhára a zúzát. Időnként keverjük meg, és ha szükséges, öntsünk rá egy kevés forró vizet, hogy le ne égjen.
Megjegyzés
- Fogyaszthatjuk tésztával, vagy polentával is.