Kihagyás

Cukkini torta

Torta salata di zucchine

2019. augusztus 28.

Torta salata di zucchine

Fogyasztható melegen, hidegen. Második fogásként vagy egytálételként.

Elkészítési idő: 40 + 30 perc

Adag: 2–4 fő

Hozzávalók

  • 500 g cukkini
  • 350 g burgonya
  • 60 g füstölt sonka
  • 80 g füstölt scamorza
  • 1 tojás
  • 40 g grana padano sajt
  • 30 g pecorino sajt
  • 40-50 g morzsa
  • extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Hideg vízben tegyük fel főni a burgonyát. Közben reszeljük le a cukkinit. Tegyük egy tésztaszűrőbe és enyhén sózzuk meg. 30 percig pihentessük, hogy levet eresszen.

Vágjuk kockára a sonkát, és szeleteljük fel a scamorzát. Ha krumpli megfőtt, akkor hámozzuk meg és villával törjük össze.

Csavarjuk ki cukkinit, és adjuk a burgonyához. Adjuk hozzá a tojást, a reszelt pecorino és a grana padano sajtot. Alaposan keverjük össze. Borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk. A sonka, a füstölt sajt és a reszelt sajtok is sósak, így általában nem kell sózni. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál morzsát, hogy megfelelő állagú legyen a massza.

Egy 17 cm-es tortaformát olajozzunk ki, és szórjuk meg morzsával. A cukkinis massza felét szedjük a formába. Egy kanállal egyengessük el a felszínét, és osszuk el a tetején a felkockázott sonkát. A sonkát fedjük be a felszeletelt sajttal. Majd a maradék masszát szedjük rá, és simítsuk el a tetejét. Egy evőkanál morzsát szórjunk a tetejére, és locsoljuk meg egy kevés olajjal.

200 °C-ra előmelegített sütőben, 30 percig süssük. Ha szükséges, akkor az utolsó 5 percben grillezzük meg a tetejét.

Megjegyzés

  • A scamorza helyett használhatunk más füstölt sajtot is.

Hozzászólások