Kihagyás

Tonhal szicíliai módra

Tonno alla siciliana

2024. július 19.

Tonno alla siciliana

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 320 g friss tonhalszelet
  • 200 g cherry paradicsom
  • 4 ek. olívabogyó
  • 1 ek. kapribogyó
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

A kapribogyót tegyük egy kisebb tálka vízbe. Pár percenként 3–4 alkalommal cseréljük le a vizet.

Közben egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Karikázzuk fel a hagymát, és adjuk az olajhoz. Közepes erősségen főzzük 2–3 percig.

A paradicsomokat vágjuk félbe és adjuk a hagymás alaphoz. 4–5 percig közepes erősségen főzzük. Közben a fakanállal kissé roppantsuk meg a paradicsomokat.

Az olívabogyókat vágjuk félbe és a lecsepegtetett kapribogyókkal adjuk a paradicsomhoz. 2 perc múlva a tonhalszeleteket tegyük a serpenyőbe, és élénk tűzön főzzük 2–3 percig. A főzési idő a tonhalszeletek vastagságától függ.

Fordítsuk meg a tonhalszeleteket, és a másik oldalukat is 2–3 percig főzzük. A végén, ha szükséges, sózzuk.

Tálaláskor tegyük tányérra a halszeleteket, és szedjük köré a paradicsomos köretet. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások