Tonhal szicíliai módra¶
Tonno alla siciliana¶
2024. július 19.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 320 g friss tonhalszelet
- 200 g cherry paradicsom
- 4 ek. olívabogyó
- 1 ek. kapribogyó
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
A kapribogyót tegyük egy kisebb tálka vízbe. Pár percenként 3–4 alkalommal cseréljük le a vizet.
Közben egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Karikázzuk fel a hagymát, és adjuk az olajhoz. Közepes erősségen főzzük 2–3 percig.
A paradicsomokat vágjuk félbe és adjuk a hagymás alaphoz. 4–5 percig közepes erősségen főzzük. Közben a fakanállal kissé roppantsuk meg a paradicsomokat.
Az olívabogyókat vágjuk félbe és a lecsepegtetett kapribogyókkal adjuk a paradicsomhoz. 2 perc múlva a tonhalszeleteket tegyük a serpenyőbe, és élénk tűzön főzzük 2–3 percig. A főzési idő a tonhalszeletek vastagságától függ.
Fordítsuk meg a tonhalszeleteket, és a másik oldalukat is 2–3 percig főzzük. A végén, ha szükséges, sózzuk.
Tálaláskor tegyük tányérra a halszeleteket, és szedjük köré a paradicsomos köretet. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.