Tomino leveles tésztában¶
Tomino in pasta sfoglia¶
2020. április 28.
A tomino nagyon hasonlít a camembert sajthoz. Ha nincs tomino sajtunk (amit még karanténmentes időkben sem egyszerű beszerezni), akkor 120-125 g-os camembert sajttal készítsük el.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 2 db. tomino vagy camembert sajt
- 1 leveles tészta
- 6-8 szelet füstölt sonka
- 1 tojás
Elkészítése¶
Vegyük ki a hűtőből a leves tésztát és 15 percig hagyjuk melegedni. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tekerjük be a sonkaszeletekbe a sajtokat. Verjük fel a tojás.
Vágjuk félbe a leveles tésztát, és a széleket kenjük meg a tojással. Helyezzük középre a becsomagolt sajtot, és a zárjuk össze a tésztát. Formálhatunk belőle batyut is, vagy csak egyszerűen a sarkokat középre hajtjuk Az így keletkezett csomagocskák tetejét kenjük be a tojással.
Az előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, amíg a teteje szép színt nem kap.
Vegyük ki a sütőből, és 2 perc pihentetés után, melegen fogyasszuk el.