Cukorborsó paradicsommal¶
Taccole al pomodoro¶
2020. április 29.
Tavaszi köret, fogyaszthatjuk csirkével, hallal vagy bármilyen frissensülttel.
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 250 g cukorborsó
- 125 g cherry paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- csilipaprika (elhagyható)
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a cukorborsó főzővizét. Közben mossuk meg, és tisztítsuk meg a cukorborsót.
A forrásban lévő vizet sózzuk, és 10 percig főzzük a cukorborsót. A paradicsomokat vágjuk félbe, vagy negyedeljük. A fokhagymagerezdet pucoljuk meg.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Adjuk az olajhoz a fokhagymagerezdet és a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk, és 5 percig közepes erősségen főzzük.
Ha a borsó megpuhult, csepegtessük le, és adjuk a paradicsomhoz. 2 percig együtt főzzük.
Szedjük tányérra, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és adjuk mellé a húst is.