Su pani indorau¶
2019. július 18.
Szárd ételkülönlegesség. :-) Olaszul il pane dorato, azaz aranyozott kenyér.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 8–10 szelet szikkadt kenyér
- tojás
- tej
- só
- olaj (a sütéshez)
Elkészítése¶
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben a kenyeret szeleteljük kb. 1 cm vastag szeletekre. A tojást sózzuk, és verjük fel. A hideg tejet öntsük egy tányérba.
A kenyeret forgassuk a tejbe, majd a tojásba, és azonnal tegyük a forró olajba. A szeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára.
Megjegyzés
- A tej egyrészt a szikkadt kenyeret puhítja, másrészt megakadályozza, hogy a tojást a kenyér belseje felszívja.
- A tej mennyisége a kenyér „szárazságától” függ. Két-három közepes méretű szelethez kb. 100 ml tej és egy nagyobb méretű tojás szükséges.