Kihagyás

Su pani indorau

2019. július 18.

Su pani indorau

Szárd ételkülönlegesség. :-) Olaszul il pane dorato, azaz aranyozott kenyér.

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 8–10 szelet szikkadt kenyér
  • tojás
  • tej
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítése

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben a kenyeret szeleteljük kb. 1 cm vastag szeletekre. A tojást sózzuk, és verjük fel. A hideg tejet öntsük egy tányérba.

A kenyeret forgassuk a tejbe, majd a tojásba, és azonnal tegyük a forró olajba. A szeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára.

Megjegyzés

  • A tej egyrészt a szikkadt kenyeret puhítja, másrészt megakadályozza, hogy a tojást a kenyér belseje felszívja.
  • A tej mennyisége a kenyér „szárazságától” függ. Két-három közepes méretű szelethez kb. 100 ml tej és egy nagyobb méretű tojás szükséges.

Hozzászólások