Kihagyás

Szépia és zöldborsó

Seppie e piselli in umido

2019. március 22.

Seppie e piselli in umido

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 800 g szépia
  • 450 g zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • csilipaprika
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 500 ml zöldségalaplé
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, és a fokhagymát. Tegyük fel egy nagyobb edényben melegedni az olajat.

Tegyük az olajba a vöröshagymát, a fokhagymát, és a feldarabolt, vagy összemorzsolt csilipaprikát. 1 percig élénk tűzön pirítsuk, majd mérsékeljük a tűzet, és adjunk hozzá 1–2 evőkanál alaplevet. 10 percig főzzük a hagymás alapot. Ha szükséges, adjunk hozzá egy-egy kanál alaplevet, hogy a fokhagyma és a hagyma ne égjen meg.

Adjuk a hagymás alaphoz a zöldborsót, öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és fedő alatt közepes erősségen főzzük. Közben, ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra a szépiát.

Tíz perc után adjuk a zöldborsóhoz a szépiát, és annyi alaplevet, amennyi ellepi. Fedő alatt főzzük tovább. Időnként keverjük meg.

Újabb 15-20 perc után, ha már majdnem teljesen puha a zöldborsó és a szépia, akkor sózzuk. Majd fedő nélkül főzzük tovább, hogy a leve egy kicsit besűrűsödjön.

Melegen tálaljuk, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal. A levét friss kenyérrel, vagy pirítóssal mártogassuk fel.

Hozzászólások