Kihagyás

Csirkemell szárított paradicsommal

Scaloppine di pollo con pomodori secchi

2024. szeptember 29.

Scaloppine di pollo con pomodori secchi

A köret: petrezselymes burgonya és sáfrányos hagyma

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 300 g csirkemell
  • 60 g olajban eltett szárított paradicsom
  • 80 g olívabogyó
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 50 ml száraz fehérbor
  • liszt

Elkészítése

A paradicsomot szedjük ki az olajból és csepegtessük le. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre.

A csirkemellszeleteket forgassuk lisztbe. A felesleges lisztet rázzuk le, és tegyük a forró olajba. Mindkét oldalát 2 percig élénk tűzön süssük.

Öntsük rá a bort, és élénk tűzön addig főzzük, amíg az alkoholtartalma el nem párolog. Közben vágjuk nagyobb darabokra a szárított paradicsomot.

Adjuk a paradicsomot és az olívabogyót a csirkemellhez, és öntsünk alá egy kevés vizet. Fedő alatt, közepes erősségen főzzük 8–10 percig. A főzési idő a szeletek vastagságától függ.

Főzés közben ne adjunk sót hozzá, mert a paradicsom és az olívabogyó is sós. A végén kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzuk.

Megjegyzés

  • Az olívaolaj helyett vagy mellett a paradicsomról lecsepegtetett olajat is használhatjuk a főzéshez.

Hozzászólások