Csirkemell szárított paradicsommal¶
Scaloppine di pollo con pomodori secchi¶
2024. szeptember 29.
A köret: petrezselymes burgonya és sáfrányos hagyma
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 300 g csirkemell
- 60 g olajban eltett szárított paradicsom
- 80 g olívabogyó
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 50 ml száraz fehérbor
- liszt
- só
Elkészítése¶
A paradicsomot szedjük ki az olajból és csepegtessük le. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre.
A csirkemellszeleteket forgassuk lisztbe. A felesleges lisztet rázzuk le, és tegyük a forró olajba. Mindkét oldalát 2 percig élénk tűzön süssük.
Öntsük rá a bort, és élénk tűzön addig főzzük, amíg az alkoholtartalma el nem párolog. Közben vágjuk nagyobb darabokra a szárított paradicsomot.
Adjuk a paradicsomot és az olívabogyót a csirkemellhez, és öntsünk alá egy kevés vizet. Fedő alatt, közepes erősségen főzzük 8–10 percig. A főzési idő a szeletek vastagságától függ.
Főzés közben ne adjunk sót hozzá, mert a paradicsom és az olívabogyó is sós. A végén kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzuk.
Megjegyzés
- Az olívaolaj helyett vagy mellett a paradicsomról lecsepegtetett olajat is használhatjuk a főzéshez.