Radicchió serpenyőben¶
Radicchio in padella¶
2020. május 22.
A radicchió enyhén kesernyés íze keveredik a pirított fenyőmaggal és az enyhén karamellizált mazsola ízével.
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 1 radicchió
- 1 kisebb lila hagyma
- 5 g fenyőmag
- 10 g mazsola
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük egy serpenyőbe a mazsolát és a fenyőmagot, és közepes erősségen pirítsuk, amíg a fenyőmag egy kis színt nem kap. Ha megpirult, húzzuk félre a serpenyőt.
Közben egy másik serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Vágjuk félbe, és szeleteljük fel a lila hagymát. Adjuk a hagymát az olajhoz, és mérsékeljük a tüzet.
A radicchiót vágjuk hosszanti csíkokra, és azt is adjuk az olajhoz. Közepes erősségen 5 percig főzzük, és időnként keverjük meg. Ha letelt az 5 perc, adjuk hozzá a fenyőmagot és a mazsolát, és együtt főzzük újabb 5 percig.
Ha a radicchió megpuhult, sózzuk és borsozzuk.