Kihagyás

Radicchió serpenyőben

Radicchio in padella

2020. május 22.

Radicchio in padella

A radicchió enyhén kesernyés íze keveredik a pirított fenyőmaggal és az enyhén karamellizált mazsola ízével.

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 1 radicchió
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 5 g fenyőmag
  • 10 g mazsola
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük egy serpenyőbe a mazsolát és a fenyőmagot, és közepes erősségen pirítsuk, amíg a fenyőmag egy kis színt nem kap. Ha megpirult, húzzuk félre a serpenyőt.

Közben egy másik serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Vágjuk félbe, és szeleteljük fel a lila hagymát. Adjuk a hagymát az olajhoz, és mérsékeljük a tüzet.

A radicchiót vágjuk hosszanti csíkokra, és azt is adjuk az olajhoz. Közepes erősségen 5 percig főzzük, és időnként keverjük meg. Ha letelt az 5 perc, adjuk hozzá a fenyőmagot és a mazsolát, és együtt főzzük újabb 5 percig.

Ha a radicchió megpuhult, sózzuk és borsozzuk.

Hozzászólások