Kihagyás

„Paprikás” csirke

Pollo con i peperoni

2017. december 31.

Pollo con i peperoni

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb
  • 3 kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1 rozmaringág
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat, és tegyük bele a fokhagymagerezdeket. Adjuk hozzá a feldarabolt csirkecombokat, és gyakori kevergetés mellett 4 percig pirítsuk.

A végén sózzuk, öntsük rá a fehérbort, és 2–3 percig főzzük, amíg a bor alkoholtartalma el nem fő. Adjunk hozzá 50 ml vizet, és fedő alatt, közepes lángon, 40 percig főzzük.

Gyakran keverjük meg, hogy egyenletesen puhuljon a hús. Ha szükséges öntsük hozzá egy kevés vizet. Ha túl sok folyadék maradt alatta, akkor az utolsó 5-10 percben fedő nélkül főzzük.

Közben vágjuk csíkokra a paprikákat, és a 40 perc letelte után adjuk a húshoz. Sózzuk, szórjuk meg frissen őrölt borssal, valamint a felaprított rozmaringgal.

Fedő alatt újabb 5 percig főzzük, majd fedő nélkül további 5 percig, hogy a hús egy kis színt kapjon. Gyakran keverjük meg, nehogy leégjen.

Megjegyzés

  • Készíthetjük feldarabolt egész csirkéből is.

Hozzászólások