„Paprikás” csirke¶
Pollo con i peperoni¶
2017. december 31.
Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 1 kg csirkecomb
- 3 kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 ml száraz fehérbor
- 1 rozmaringág
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat, és tegyük bele a fokhagymagerezdeket. Adjuk hozzá a feldarabolt csirkecombokat, és gyakori kevergetés mellett 4 percig pirítsuk.
A végén sózzuk, öntsük rá a fehérbort, és 2–3 percig főzzük, amíg a bor alkoholtartalma el nem fő. Adjunk hozzá 50 ml vizet, és fedő alatt, közepes lángon, 40 percig főzzük.
Gyakran keverjük meg, hogy egyenletesen puhuljon a hús. Ha szükséges öntsük hozzá egy kevés vizet. Ha túl sok folyadék maradt alatta, akkor az utolsó 5-10 percben fedő nélkül főzzük.
Közben vágjuk csíkokra a paprikákat, és a 40 perc letelte után adjuk a húshoz. Sózzuk, szórjuk meg frissen őrölt borssal, valamint a felaprított rozmaringgal.
Fedő alatt újabb 5 percig főzzük, majd fedő nélkül további 5 percig, hogy a hús egy kis színt kapjon. Gyakran keverjük meg, nehogy leégjen.
Megjegyzés
- Készíthetjük feldarabolt egész csirkéből is.