Kihagyás

Csirke fejes káposztával

Pollo con cavolo cappuccio

2019. október 9.

Pollo con cavolo cappuccio

Elkészítési idő: 50 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 500 g kicsontozott csirkecomb
  • 350 g fejes káposzta
  • 1 dl száraz rozé
  • 125 g passzírozott paradicsom
  • 2 babérlevél
  • csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kakukkfű ág
  • 6 szem borókabogyó
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd adjuk hozzá az egyik fokhagymagerezdet, a csilit és a babérleveleket. 2-3 percig közepes erősségen pirítsuk.

Közben a káposztát vágjuk 3-4 mm széles csíkokra. A felvágott káposztát adjuk az olajhoz, és 1-2 percig pirítsuk. Öntsük fel a rozéval, és addig főzzük, amíg az alkoholtartalma el nem párolog. Ekkor adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, a borókabogyót. Sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük.

Közben egy másik serpenyőben melegítsük meg az olajat a másik fokhagymagerezddel. A csirkecombokat vágjuk 5-6 darabra, majd adjuk az olajhoz. Morzsoljuk rá a kakukkfüvet Élénk tűzön pirítsuk le.

Ha a csirke lepirult, adjuk a káposztához. A fokhagymagerezdeket távolítsuk el. Keverjük össze, és fedő alatt, lassú tűzön 15-20 percig főzzük. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások