Csirke fejes káposztával¶
Pollo con cavolo cappuccio¶
2019. október 9.
Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 500 g kicsontozott csirkecomb
- 350 g fejes káposzta
- 1 dl száraz rozé
- 125 g passzírozott paradicsom
- 2 babérlevél
- csilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kakukkfű ág
- 6 szem borókabogyó
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd adjuk hozzá az egyik fokhagymagerezdet, a csilit és a babérleveleket. 2-3 percig közepes erősségen pirítsuk.
Közben a káposztát vágjuk 3-4 mm széles csíkokra. A felvágott káposztát adjuk az olajhoz, és 1-2 percig pirítsuk. Öntsük fel a rozéval, és addig főzzük, amíg az alkoholtartalma el nem párolog. Ekkor adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, a borókabogyót. Sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük.
Közben egy másik serpenyőben melegítsük meg az olajat a másik fokhagymagerezddel. A csirkecombokat vágjuk 5-6 darabra, majd adjuk az olajhoz. Morzsoljuk rá a kakukkfüvet Élénk tűzön pirítsuk le.
Ha a csirke lepirult, adjuk a káposztához. A fokhagymagerezdeket távolítsuk el. Keverjük össze, és fedő alatt, lassú tűzön 15-20 percig főzzük. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.